topheader2

Irma's goda bullar

Ingredienser, 24 st

Deg
2 dl kall mjölk
360 gr vetemjöl
1 msk strösocker
150 gr rumsvarmt smör
40 gr jäst (färsk)

Fyllning
50 gr rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
3 msk strösocker

Irma's goda vaniljbullar

Gör så här

Lös jästen i den kalla mjölken
Blanda resterande ingredienser till en deg,

Kavla ut degen till en rektangel, bred ur fyllningen,
rulla ihop till en rulle och skär till bullar, lägg dem i bullformar
låt dem jäsa i ca 1½ timme.

Pensla med ägg och strö på pärlsocker.

Grädda i 200° - 225° i 10-11 minuter. 

Låt bullarna kallna under en bakduk.
 

Min svärmor Irma Andersson Min svärmor Irma Andersson

Irma
Min svärmor Irma finns inte med oss längre. Hon blev nästan 92 år. På somrarna när vi besökte henne, i hennes älskade Viared utanför Borås, brukade vi alltid mötas av doften från hennes nygrädde bullar. Det minnet sitter djupt rotat i mig. Varje gång jag bakar dessa bullar, tänker jag på dagarna vi fick tillsammans.

/Inger