Rabarberpaj med smuldeg på mandel- och vetemjöl
Detta är en underbart god och lättbakad smulpaj där mandelmjöl ger lite extra god smak och sprödhet i smuldegen.
Ingredienser till fyllningen
600 gram rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl
Ingredienser till pajdegen
175 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 msk socker
1 nypa salt
0,5 tsk bakpulver
Gör så här
Tag fram en pajform, en kastrull och en liten skål att blanda sockret och potatismjölet i.
- Sätt på ugnen på 175°
- Smält smöret i en kastrull och låt det kallna något. Blanda ner socker, vetemjöl, mandelmjöl, salt och bakpulver.
- Skala och skölj rabarbern. Skär den i små bitar och lägg dem i botten på pajformen, strö sockret som du blandat med potatismjölet över rabarbern.
- Smula pajdegen över rabarbern.
- Grädda i mitten av ugnen i 175° i ca 30 minuter. Pajen är klar när den har fått en gyllenbrun färg.