Irma's goda bullar
Ingredienser, 24 st
Deg
2 dl kall mjölk
360 gr vetemjöl
1 msk strösocker
150 gr rumsvarmt smör
40 gr jäst (färsk)
Fyllning
50 gr rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
3 msk strösocker
Gör så här
Lös jästen i den kalla mjölken
Blanda resterande ingredienser till en deg,
Kavla ut degen till en rektangel, bred ur fyllningen,
rulla ihop till en rulle och skär till bullar, lägg dem i bullformar
låt dem jäsa i ca 1½ timme.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i 200° - 225° i 10-11 minuter.
Låt bullarna kallna under en bakduk.
Irma
Min svärmor Irma finns inte med oss längre. Hon blev nästan 92 år. På somrarna när vi besökte henne, i hennes älskade Viared utanför Borås, brukade vi alltid mötas av doften från hennes nygrädde bullar. Det minnet sitter djupt rotat i mig. Varje gång jag bakar dessa bullar, tänker jag på dagarna vi fick tillsammans.
/Inger