Havregrynskaka
När du får oväntat besök...
Den här kakan brukar jag göra när jag när jag snabbt vill slänga ihop lite kaffebröd.
Det är jättelätt att röra ihop ingredienserna och vips har man en god bjudkaka.
/Inger
Ingredienser
Kakan:
100 g smält smör
250 g strösocker (2,75 dl)
1 st ägg
450 g vetemjöl (7,5 dl)
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
(1 tsk kardemumma)
Strössel:
50 g smält smör
(1 tsk kanel)
135 g strösocker (1,5 dl)
55 g havregryn (1,5 dl)
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till kakan, bred ut den i en smord långpanna.
Blanda ihop ingredienserna till strösslet. Strö detta jämt över den ogräddade kakan.
Grädda kakan i 200° tills den får vacker färg.
Skär upp kakan i rutor och servera.
Bilder på kakan
Berätta gärna vad du tyckte om kakan när du bakat den!
-
Jannice •
2 september 2017 18:48:11
Jättelätt att baka och jättegod! Jag tycker absolut att man ska ha i både kardemumma och kanel i den men är man osäker på dessa smaker är kakan jättegod även "neutral" utan kryddorna. :)