Ingers Rulltårta
Detta är en rulltårta kan varieras på nästan hur många sätt som helst. Det är ju bara att byta ut fyllningen man rullar in i den till det man gillar mest. :)
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
150 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kokande vatten
Gör så här
Klä en långpanna med vanligt smörpapper.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda bakpulver med vetemjöl och rör ner det i äggsmeten.
Blanda sist ner det kokande vattnet.
Häll smeten direkt på papperet på plåten,
när kakan har gräddats klart, strör du strösocker över hela kakan och vänder den upp och ner på ett nytt smörpapper som du strött lite extra strösocker på.
För att få bort papperet på kakan ska du pänsla papperet med kallt vatten och försiktigt dra bort det.
Bred valfri sylt på kakan och rulla ihop den till en rulle innan den kallnar.
Jag har märkt att i de nya ugnarna inte ser ut som förr. Jag har en inbygd ugn nu och i den kan jag inte sätta plåten på fals 1 så jag sätter plåten i mitten.
Du får prova dig fram i din ugn.
Grädda i 250° på fals 1 tills kakan får fin färg
(tänk på att det går fort, ca 5 minuter).
När du rullat ihop kakan låter du den kallna med skarven nedåt (så den inte rullas upp igen).
När rulltårtan kallnat skär du den i skivor och serverar.